Historie

T&G Groep gaat maar liefst 150 jaar terug!

Het huidige aannemerscollectief T&G Groep bestaat uit vier bedrijven, die ieder autonoom acteren. Echter was de organisatie niet altijd op deze wijze georganiseerd. T&G kent een rijke historie die zover teruggaat als 1850. Het groene hart van onze dienstverlening is al lang geleden ontstaan en ontwikkelde zich pas in de laatste jaren tot een buitengewoon veelzijdig aannemerscollectief.

T&G Groep vindt zijn oorsprong in Turkenburg Koninklijke Zaadhandel, gevestigd te Bodegraven en opgericht in 1850, en T&G Terrein en Groenvoorziening, opgericht in 1966 te Schijndel. Turkenburg nam T&G over in 1973 en in juli 1975 gingen de beide bedrijven verder onder de naam T&G Terrein en Groenvoorziening b.v.. Het hoofdkantoor werd toen officieel in Schijndel gevestigd. De vestiging in Bodegraven bleef wel bestaan.

In 1988 wordt een steunpunt te Pernis opgericht van waaruit zelfstandig gespecialiseerde werken in de onkruidbestrijding en maaibeheer in de chemische en olie-industrie worden uitgevoerd. Vervolgens wordt in 2004 Den Adel Hoveniers b.v. uit Leerdam overgenomen. Langzaam maar zeker groeide het bedrijf uit tot een dienstverlener van de complete buitenruimte met een landelijke dekking.

Per 1 januari 2016 wordt het reeds aangekochte Gustaaf Geldrop b.v. uit Geldrop onder supervisie van de huidige directie geplaatst. De naam Gustaaf stond destijds bekend voor zijn kwaliteit in de regio. Er is gekozen om de naam te behouden en de bedrijven te verenigen binnen een aannemerscollectief: de T&G Groep.  Deze ontwikkeling opende de deur om nog meer expertise te binden binnen het collectief. Niet lang daarna werd, in april 2017, het Infra/GWW-bedrijf Heesakkers uit Schijndel overgenomen. Hiermee verankerde het aannemerscollectief de reikwijdte van haar expertise op het gebied van terreinbeheer en -realisatie.

De laatste jaren zien we de behoefte voor totale ontzorging groeien bij het type klanten dat de T&G Groep bedient. Als aanvulling op de ‘grijze’ en ‘groene’ expertise werd steeds vaker een beroep gedaan op extra facilitaire dienstverlening: ongediertebestrijding, hekwerken, verlichting, slagbomen, graffitibestrijding, etc.. Deze verbredingslag heeft geleid tot de oprichting van FacTer. FacTer is een dienstverlener die voor opdrachtgevers het facilitair budget t.b.v. het terrein beheert en zorgt voor een juiste uitstraling en verzorging van de buitenruimte.

Door de jaren heen is T&G Groep uitgegroeid tot een allround dienstverlener voor de buitenruimte. De  slogan ‘buitengewoon veelzijdig’ typeert onze organisatie en de dienstverlening waarmee we onze opdrachtgevers dagelijks ontzorgen, vanaf ontwerp en advies tot aanleg, herstructurering en langdurig beheer.

Help ons Nederland nog mooier te maken

Solliciteer direct bij T&G Groep