“Er heerst een unieke rust op het bedrijfsbureau”

Roland Vos is gestart als calculator/werkvoorbereider op het bedrijfsbureau in Schijndel. Een functie die goed bij hem past! Inmiddels voelt hij zich prima op zijn plek binnen het team, waar hij steeds meer zaken naar zich toetrekt.

We zijn benieuwd wat Roland zijn eerste indruk is van het bedrijfsbureau van T&G. Hoe bevalt het werk hem tot nu toe? En wat valt hem op?

 

 

Het onderhoud is onze ruggengraat

Roland Vos: “Voordat ik bij T&G begon werkte ik als calculator bij een kleinere aannemer. Mijn functie was daardoor erg dynamisch, maar soms ook hectisch. Wat mij opvalt bij T&G is dat er een unieke rust heerst op het bedrijfsbureau. Dat komt denk ik omdat langdurige onderhoudscontracten de ruggengraat zijn van ons bedrijf. We weten wat er de komende jaren in onze orderportefeuille zit én wat er af gaat vallen. Daar kunnen we dus goed op inspelen, waardoor er ruimte is om te kijken naar de lange termijn.”

Buitengewoon veelzijdig

Roland: “Vanuit die vaste onderhoudsklanten komt een grote diversiteit aan regie- en aanlegwerk onze kant op. Het feit dat we opdrachtgevers zo breed kunnen ontzorgen is onze kracht. We zijn misschien een groot bedrijf, maar we hebben een platte organisatie. De uitvoering en werkvoorbereiding zitten bijvoorbeeld altijd samen in één ruimte, waardoor we gemakkelijk met elkaar schakelen. Als het nodig is loop je zo binnen bij de directie of de administratie. Dat werkt erg prettig! Zeker als je ziet hoeveel vaste klanten we bedienen met soms honderden locaties. Het is dan fijn dat onderhoud en aanleg hand in hand gaan, zowel op kantoor als op de werkvloer.”

Opdrachtgevers moeten bij ons passen

Roland: “Je ziet deze rust ook terug in de manier waarop wordt omgegaan met een aanvraag. Het valt me op dat opdrachten hier nooit blind worden uitgeteld. Er wordt eerst gekeken of het project en de opdrachtgevers bij onze organisatie past. We vragen onszelf dan af: kunnen we deze klant optimaal bedienen? Niet alleen het werk is daarbij belangrijk, maar ook de relatie met de opdrachtgever en of onze medewerkers bij de opdrachtgever passen. Je gaat er immers vanuit dat je samen een werk maakt en er samen uitkomt ook als iets niet gaat zoals gepland.”

Wat vind jij het leukste aan jouw functie?

Roland: “De afwisseling! Een standaard bestek uittellen ben ik gewend, maar bij T&G ontzorgen we klanten veel breder. Van sloop tot hekwerk en van slagboom tot graffitiverwijdering; juist die diversiteit zorgt voor de uitdaging die ik zoek in mijn rol. Daarnaast ben ik door de directie uitgedaagd om kritisch te kijken naar de automatisering. Ik spar veel met andere vestigingen om processen te verbeteren. Als je ziet wat we in een paar maanden al neergezet hebben, kunnen we best wel trots zijn op de flexibiliteit en aanpassingskracht van deze organisatie!”